2015. december 3., csütörtök

363. Please like me 1. évad

Please like me egy ausztrál sorozat, ami 2013-ban kezdte első évadját. Az első széria 6 részből állt. Megalkotója, írója és egyben főszereplője az ausztrál humorista Josh Thomas (szerepe szerint és az életben is meleg). Keveseknek sikerül az, hogy egy hétköznapi család és barátok történetet érdekessé tegyen, valamint megfelelően vegyítse a kínos helyzeteket a drámával és humorral. Vannak pillanatok, amik egy jelenet láttán az ember egyszerre érzékenyül el, érzi át a helyzet kínosságát és közben mosolyra húzódik a szája. 


A sorozat elején Josh rádöbben, hogy a saját neméhez vonzódik, ehhez segítségként kellett a barátnője, aki szakít vele és biztatja, hogy fogadja el saját magát. A srácnak nem csak ezzel kell megbirkóznia. Édesanyja depresszióban szenved, magára veszélyes lehet, ezért a srácnak haza kell költöznie hozzá. Édesapja lelki válságban van, tart attól, hogy volt felesége miatta depressziós, lehet, hogy elhanyagolta fiát az évek során és, hogy boldoggá tudja e tenni, új fiatal ázsiai barátnőjét. 

Josh legjobb barátját próbálja támogatni, hogy szakítson barátnőjével, aki teljesen rátelepszik a srácra. Segítségére lesz mindenben volt barátnője, Claire, akivel jól működik a maradjunk barátok felállás.



Közben betoppan Josh életébe Geoffrey, aki teljesen felkavarja az érzelmeit, szexualitását és az intimitástól való félelmeit. Megtapasztalja, milyen egy bimbózó kapcsolat melegként. Láthatjuk, hogy elfogadja magát, ahogy szép sorjában felvállalja másságát családja és barátai előtt. Végig nézhetjük, ahogy a maga esetlen módján próbál mindenkinek segíteni, kellemes pillanatokat szerezve ezzel a nézőknek.



Nagyon kreatív, szívmelengető, szerethető sorozat. A főszereplő stílusa kicsit furcsa, eleinte szokni kell, de most már el sem tudnám őt képzelni másmilyennek. Sajnos az első évadhoz nem mindegyik részéhez van magyar felirat, de amelyikhez van, az sem a legjobb. Viszont, ha az ember rendelkezik egy alap angol tudással, akkor teljesen könnyen nézhető a sorozat, nem nehézkes a nyelvezete.

Lement már a második évad, jelenleg a harmadik fut. Hamarosan ezekről is írok majd. 

Végezetül álljon itt a sorozat főcímzenéje, ami nagyon vidám kis pattogós dal. Külön érdekesség, hogy minden rész elején az intro erre a zenére más, az aktuális részre utaló bolondozás.

Clairy Browne & the Bangin' Rackettes "I'll Be Fine"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése